Soft and chewy or crispy and crunchy: there's no denying the warm, comforting feeling of eating gingerbread during the holidays. Gingerbread ranges from cookies to cakes and is characterized by a mixture of ginger, clove, nutmeg, and cinnamon sweetened with honey or molasses.

Each Christmas people decorate gingerbread men and construct gingerbread houses using a recipe that can trace its roots to ancient Greece. The ancient Greeks, Romans and Egyptians all had a version of a recipe for small cakes with honey and spices.

Ginger is native to Southern Asia and was later cultivated in Ancient China as a food source and medicine. Over time, ginger cultivation spread to India, from there it was carried to the Middle East as part of the spice trade. As crusaders returned home to Europe from the Middle East, they brought spices with them, including cinnamon, pepper and ginger.

During the Middle Ages, Europeans were crazy for both highly spiced food, and elegantly decorated biscuits and caked.  These treats not only tasted delicious, but they also had an additional benefit: the strong flavours could mask any potentially spoiled ingredients. This gingerbread was often pressed into highly detailed wooden moulds and decorated to be sold at markets and "gingerbread fairs". One early fan was England's Queen Elizabeth I, who is said to have had caricatures of her courtiers and visiting dignitaries created out of gingerbread.

Over the centuries, the recipe for gingerbread has changed and adapted to include newly available and more localized ingredients. Eventually, flour replaced breadcrumbs, and additional ingredients like baking soda, eggs and butter were added to the recipe.

As people emigrated from Europe to North America, they brought their recipes for gingerbread with them. The new environment led to adaptations of the recipe: costly cane sugar was replaced with molasses, resulting in a softer gingerbread. Intricate moulds were replaced with simplified shapes that were highly decorated, such as the gingerbread man we're familiar with today. Building gingerbread houses gained popularity in the early 1800s following the publication of "Hansel and Gretel". German immigrants to Pennsylvania kept the tradition alive in North America.

Перевод

Мягкий и жесткий или песочный и хрустящий: нельзя отрицать теплое, успокаивающее ощущение от еды пряников во время праздников. Пряник варьируется от печенья до тортов и характеризуется смесью имбиря, гвоздики, мускатного ореха и корицы, подслащенной медом или патокой.

Каждое Рождество люди украшают пряничных человечков и строят пряничные домики, используя рецепт, который берет свое начало в древней Греции. У древних греков, римлян и египтян была своя версия рецепта маленьких пирожных с медом и специями.

Имбирь появился в Южной Азии, а затем выращивался в Древнем Китае как источник пищи и лекарство. Со временем выращивание имбиря распространилось в Индию, откуда он был перенесён на Ближний Восток во время торговли пряностями. Когда крестоносцы возвращались домой в Европу с Ближнего Востока, они приносили с собой специи, включая корицу, перец и имбирь.

В средние века европейцы сходили с ума от еды с острыми приправами, а также от элегантного украшения для печенья и выпечки. Эти угощения не только были вкусными, но и имели дополнительное преимущество - сильный аромат мог маскировать любые испорченные ингредиенты. Пряники часто укладывали в деревянные формы и украшали для продажи на рынках и «ярмарках пряников». Одной из первых поклонниц пряников была английская королева Елизавета I, которая, как говорят, собирала карикатуры на ее придворных и сановников, созданных из пряников.

На протяжении веков рецепт пряников менялся и адаптировался, включая новые и более локализованные ингредиенты. В конце концов, мука заменила панировочные сухари, и в рецепт были добавлены дополнительные ингредиенты, такие как пищевая сода, яйца и масло.

Когда люди эмигрировали из Европы в Северную Америку, они привезли с собой свои рецепты пряников. Новая среда привела к адаптации рецепта: дорогой тростниковый сахар был заменен патокой, в результате чего получился более мягкий пряник. Сложные формы были заменены более простыми дизайнами, такими как пряничный человечек, с которым мы знакомы сегодня. Строительство пряничных домиков приобрело популярность в начале 1800-х годов после публикации «Гензель и Гретель». Немецкие иммигранты в Пенсильвании сохранили эту традицию и в Северной Америке.

История имбирных пряников (History of gingerbread) - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Рейтинг:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна