recipe

My favourite soup is Solyanka. My mum cooks it and I usually help her. Solyanka is a traditional Russian soup, very delicious, thick and spicy. It is a meat lover’s dream and especially nice on cold winter days. It can be cooked in different variations with beef, pork, chicken, sausage and pickles. I’m going to describe my mother’s recipe of Solyanka. She doesn’t add potatoes, by the way.

Ingredients:

Beef on the bone – 500 g

Beef kidneys – 200 g

All kinds of meat products (ham, smoked sausage, bacon, boiled sausage, salami) – 800 g

1 onion

3 barrel-salted cucumbers

Pickle brine – ½ (half) cup

Tomato paste – 3 tablespoons

Capers – 2 tablespoons (optional)

1 bay leaf

Peppercorns to your taste

Sunflower oil – 3 tablespoons

And no salt added.

 

Preparation:

  1. Boil the beef in 3 litres of water for 1,5 (one and a half) hour on medium heat.
  2. Wash the beef kidneys, cut them in halves, remove fat, skin and vessels. Leave in cold water for 15 minutes. Pour out the water, then boil the kidneys in fresh water for 5 minutes. Change the water again and let them boil for 1 hour on medium heat.
  3. Now it’s time to fry vegetables. Pour the oil into a frying pan. Add the chopped onion and fry until golden. Stir in the tomato paste. Remove the seeds from the salted cucumbers, cut them in filaments and put into the frying pan. Fry the vegetables together for 3-4 min. Pour in some hot broth, stir in well, reduce the heat to medium and continue cooking for 5 min.
  4. Take the boiled beef out of the broth, remove the bone and chop the meat. Strain the broth, pour in the pickle brine and bring to a boil.
  5. Slice the boiled kidneys thinly, cut the meat products in filaments. Now put into the broth the fried-up stuff, the meat and kidneys, meat products. Add capers, peppercorns and 1 bay leaf. Bring the soup to a boil and simmer slowly for 10 min. Solyanka is ready!

 

My useful tip: let your Solyanka stand for a couple of hours before you eat.

Serve with sour cream, parsley, several olives and a slice of lemon. Enjoy your meal!

 solyanka

Перевод

Мой любимый суп – это солянка. Моя мама готовит его, а я обычно помогаю. Солянка – традиционный русский суп, очень вкусный, густо и ароматный. Это мечта для любителя мяса и особенно хороша в холодные зимние дни. Ее можно готовить в различных вариациях с говядиной, свининой, курицей, колбасными изделиями и соленьями. Я опишу рецепт солянки от моей мамы. Кстати, она не добавляет картофель.

Ингредиенты:

Говядина на косточке – 500 г

Говяжьи почки – 200 г

Все виды мясных продуктов (ветчина, копченая колбаса, бекон, вареная колбаса, салями) – 800 г

1 луковица

3 соленых огурца

Огуречный рассол – полстакана

Томатная паста – 3 стол.ложки

Каперсы – 2 стол.ложки (желательно)

1 лавровый лист

Черный перец горошком по вкусу

Подсолнечное масло – 3 стол.ложки

Соль не нужна.

 

Приготовление:

  1. Отварите говядину в 3 литрах воды в течение полутора часов на среднем огне.
  2. Промойте говяжьи почки, разрежьте на половинки, удалите жир, пленку и сосуды. Оставьте в холодной воде на 15 минут. Слейте воду и отварите почки в свежей воде в течение 5 минут. Еще раз смените воду и дайте повариться в течение 1 часа на среднем огне.
  3. Теперь настало время для зажарки овощей. Налейте в сковороду масло. Добавьте нашинкованную луковицу и поджарьте до золотистости. Добавьте томатную пасту и размешайте. Из соленых огурцов удалите семена, порежьте их соломкой и добавьте в сковороду. Готовьте овощи еще 3-4 минуты. Влейте немного горячего бульона, хорошо перемешайте, убавьте огонь на средний и продолжайте готовить еще 5 минут.
  4. Достаньте из бульона вареную говядину, уберите кость и нарежьте мясо кусочками. Процедите бульон, влейте рассол и доведите до кипения.
  5. Тонко нарежьте ломтиками вареные почки, порежьте соломкой мясные продукты. теперь добавьте в бульон овощную зажарку, мясо и почки, мясные продукты. Положите каперсы, перец горошком и лавровый лист. Доведите суп до кипения и варите на медленном огне в течение 10 минут. Солянка готова!

Мой полезный совет: оставьте солянку постоять на пару часов, прежде чем приступать к еде.

Подавайте со сметаной, петрушкой, оливками и долькой лимона. Приятного аппетита!

Тема "Мой любимый рецепт" (My favourite recipe) - 4.5 out of 5 based on 23 votes

Рейтинг:  4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда не активна
 

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить