Особое блюдо (Special Dish)
I want to tell the New Year’s traditional Olivier salad. It is prepared for the New Year and, of course, each housewife has her own special recipe. It’s hard to imagine a Russian New Year table without Olivier, this salad is so popular that it is called “Russian” abroad.
There are several versions of the appearance of this salad. According to one of them, the recipe was invented by a chef named Olivier, who worked at a Moscow restaurant in the middle of the 19th century. Perhaps it is, but the salad has nothing to do with French cuisine.
I cook the salad according to my mom's recipe. I boil potatoes, carrots, eggs and chicken. I buy green peas, pickled cucumbers and mayonnaise in the store. I clean and cut vegetables and meat into cubes, add green peas and put on the mayonnaise. The recipe for this salad is really simple, but it is incredibly tasty!
Перевод
Я хочу рассказать и новогоднем традиционном блюда салате Оливье. Его готовят на Новый год и, конечно, у каждой хозяйки есть свой особый рецепт. Трудно представить русский новогодний стол без оливье, этот салат настолько популярен, что заграницей ег называют «русским».
Существует несколько версий появления этого салата. По одной из них, рецепт придумал повар по имени Оливье, который работал в Московском ресторане в середине 19 века. Возможно, это так, но салат не имеет никакого отношения к французской кухне.
Я готовлю салат по рецепту своей мамы. Я отвариваю картофель, морковь, яйца и курицу. Покупаю в магазине зеленый горошек, маринованные огурцы и майонез. Овощи и мясо я чищу и режу кубиками, добавляю зеленый горошек и заправляю салат майонезом. Рецепт этого салата действительно прост, но он невероятно вкусный!