Do you like pizza?

ассорти

Who among us has never heard or tasted pizza? This is an amazing dish, with a unique kaleidoscope of flavors, but the most attractive in pizza is hot and stretching cheese. Nowadays pizza is very popular all over the world. There are many recipes for pizza, which belongs to the traditional cuisine of Italy. This dish is an open round cake, whose history has deep roots. Even the ancient Greeks and Romans learned how to make bread tortillas topped with stuffing. As a rule, the tortillas were smeared with olive oil, garlic and baked along with vegetables. Naples is the city of Italy, which is the birthplace of pizza. In the 16th century, tomatoes were first introduced here, which also began to be added to pizza toppings. This food was considered cheap and easy to prepare. She was the main and sometimes even the only food for soldiers and beggars. In order not to die of hunger, wars and poor peasants baked bread on hot stones. Later, began to use wood stoves. Any filling was added to the filling.

Over time, small taverns began to appear, where, for a small price, you could buy a flavored pizza that you loved so much. In the 18th century, the fame of the unique dish reached the Italian queen - Margarita Savoyskaya. In her honor, a new pizza recipe was created and named. Products included in the filling represented the national colors of the kingdom - tomatoes, mozzarella cheese, basil. The queen liked the dish very much and she ordered to install a special oven for baking in her palace. The main products were: special dough, chili tomatoes, cheese of various varieties, all kinds of vegetables, meat and seafood, mushrooms. 

Перевод

Кто из нас никогда не слышал или не пробовал пиццу? Это удивительное блюдо, с неповторимым калейдоскопом вкусов, но самое привлекательное в пицце - это горячий и тянущийся сыр. В настоящее время пицца имеет огромную популярность по всему миру. Существует множество рецептов приготовления пиццы, которая относится к традиционной кухни Италии. Это блюдо представляет собой открытый круглый пирог, история которого имеет глубокие корни. Еще древние греки и римляне научились готовить хлебные лепешки покрытые сверху начинкой. Как правило, лепешки смазывали оливковым маслом, чесноком и запекали вместе с овощами. Неаполь - город Италии, который является родиной пиццы. В 16 веке сюда впервые были завезены помидоры, которые также стали добавлять в начинку для пиццы. Эта еда считалась дешевой и легко приготовляемой. Она была основной и порой даже единственной пищей для солдат и нищих. Чтобы не умереть с голоду, войны и бедные крестьяне выпекали хлебные лепешки на раскаленных камнях. Позже, начали использовать дровяные печи. Для начинки добавляли любые имеющиеся продукты.

Со временем начали появляться небольшие таверны, где за небольшую цену можно было купить полюбившуюся всем ароматную пиццу. В 18 столетии слава об уникальном блюде дошла до итальянской королевы - Маргариты Савойской. В её честь был создан и назван новый рецепт пиццы. Продукты входящие в начинку представляли национальные цвета королевства - помидоры, сыр моцарелла, базилик. Королеве очень понравилось блюдо, и она приказала установить у себя во дворце специальную печь для выпекания. Основными продуктами являлись: специальное тесто, помидоры-чили, сыр разных сортов, всевозможные овощи, мясо и морские продукты, грибы. 

А вы любите пиццу? - 4.8 out of 5 based on 20 votes

Рейтинг:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить